Bluebox


Finns att beställa här.

Samtal från det förflutna

Att ett telefonsamtal kan förstöra hela ens kväll alltså. Var ett ex som ringde, ett ex som inte alls var en sådan bra kille som han först verkade vara. Han har gjort saker emot mig som jag inte ens berättat för mina systrar, och dom brukar jag berätta det mesta för när det kommer till kärlekslivet.
Jag sitter nämnligen här och gråter för att sånna hemska minnen kom upp igen, jag måste nog skaffa ett nytt nummer så att människan aldrig någonsin får tag på mig igen. Jag skakar till och med lite och var snabb med att dra för gardinen, man vet ju aldrig...
Vad exakt det är han säger vet jag inte om jag vill skriva här i bloggen, varför? Det är rätt grova ord, och jag tycker inte att min blogg ska bli lidande över mitt privatliv.

Att man kan ha så fel om folk, och att man kan bli så förblindad av kärleken. Det är sjukt. Men jag har lärt mig en viktig sak från det, och det är att inte låta känslorna styra över huvudet.

Jag ska försöka ta mig samman och packa nu i alla fall. Ska bli skönt att komma hem till pappa i helgen, där är man i alla fall trygg (pappa laddar bössan så fort det kommer in en karl på tomten. Nä, kanske inte men nästan! Han är väldigt överbeskyddande...).

It's time to say goodbye to summer

Hejsan hoppsan mina underbara läsare, sovit gott?
Själv har jag sovit som en stock, trots att det blev lite sent igår. Ska strax in på skolan och ha första lektionen för terminen, trevligt värre! Not...
Sommarlovet har gått alldeles för fort, men vad säger man? Tiden går fort när man har roligt...

Ska kila iväg nu, men ni får ha det så bra.
PUSS

Tusen jordsnurr

Det känns som om jag är tusen jordsnurr ifrån verkligheten.
En flicka behöver ibland få känna ömhet, om det så är genom en varm kram eller mjuk kyss på pannan.
Att känna sig vilsen är tillhör många tonåringars vardag, man kvävs av ensamheten och av att världen inte tycks förstå en trots att man uttrycker sig så väl.
Tro mig när jag säger att jag vet, jag känner mig vilsen varje dag.
Ömhet är för mig ett tecken på trygghet.
En kram, en kyss, någon som tar min hand och trycker den lite - just då, precis för en stund, så kan jag andas igen.

Banzai Express


Supersnygg ziphood till mannen.
Finns att beställa på Junkyard.se

H&M for men

Finns det något snyggare än en kille som vet hur han ska klä sig? Skulle inte tro det.
Dock ska det inte vara medvetet han klär sig snyggt, för då finns det en stor risk för att det blir för mycket.
Lagomt är bäst, eller hur?

Jag tänkte slänga ihop vad jag tycker är snyggt på killen om man ska t ex. shoppa på H&M som är en billig affär men som samtidigt har ruskigt snygga kläder.


I wanna do bad things to you

God morgon darlings, haft en bra dag hittills? Själv så har jag så gott som sovit bara och varit in på skolan för att käka lite lunch (lyxigt värre att man får gratis frukost, lunch, middag & kvällsfika när man bor på elevhemmet). Var nämnligen vitlökskyckling och ris som serverades idag, ruskigt gott!

Kom på mig själv igår om att jag ska göra en uppgift inom hundkunskap som jag glömde göra i fjol och lämna in till en lärare. På så vis så kommer hon att höja mitt betyg ett snäpp, vilket är ruskigt nice!
Så det är väl det jag ska pyssla med idag antar jag... Ni då? Vad ska ni göra idag? Vissa utav er har väl redan börjat skolan, en annan börjar ju inte fören i morgon.
Have a blast!

PUSS

The viking



Jag kan inte rå för det, men jag är besatt (inte onyttigt men nästan!) av serien True Blood. Första säsongen är genomplöjd för länge sedan och ikväll har jag sett på avsnitt nio av säsong nummer två. Det riktigt kliar i hela kroppen, och jag sitter bara och väntar på att episod tio ska bli tillgänglig så att man kan se det avsnittet med!

Det är ju lite extra roligt att Alexander Skarsgård är med i filmen, hans pappa Stellan är ju sedan långt tillbaka känd inom filmbranschen i USA och nu är det dags för sonen (jag som alltid haft en förkärlek till Alexander, hihi). Jag hurrar!



2:nd grade


Yes, så var man tillbaka till elevhemmet. Dock ska jag inte bo här hela året ut i år utan bara till jul, tack och lov. Lite komiskt ändå att man får bo tillsammans med folk som är 2-3 år yngre än en själv, känns lite skumt och ger mig en lätt huvudvärk. Tänk på allt bus och rackartyg dom kommer hitta på? Jisses, en annan har ju blivit för gammal för sånt där...

Flyttade hit idag (söndag), men börjar inte skolan igen fören på onsdag så man har ju några dagar på sig att stabilisera läget och försöka sätta dom små på plats. Fast så små är dom väl inte, pojkarna är ju skyhöga (dvs långa)!
Ska fixa lite bilder på rummet som jag kan slänga upp i morgon så ni får ett litet hum om hur jag bor.

Föressten, ni minns att jag var sjuk sist jag skrev? Det var tack och lov inte svininfluensa, men jag har åkt på körtelfeber (även kallat "kissing disease") så det blir inget kyssande eller pussande fören jag blir frisk (när nu än det blir...).

Hoppas ni haft det bra sedan sist vi hördes, måste nog stänga mina blå nu eftersom att jag ska upp halv tio och göra mig i ordning och sedan fara in till stan för att göra lite ärenden (vafan det nu än var jag skulle göra, har total blackout!). Jaja, godnatt på er!

PUSS

The lion or the lamb


Antagligen måste jag vara sjuk med tanke på att jag blöder näsblod så gott som hela tiden, mina halsmandlar är enorma vilket gör att min hals gör ont, feber, jag har ont i hela kroppen och jag blir yr så fort jag rör på mig. Influensa? Fuck do I know... Det enda jag vet är att jag vill tillbaka upp till Övertorneå för där var jag i alla fall frisk!
Har jag fått svininfluensa så dödar jag den jäveln som har smittat mig efter en långsam tortyr!

Vad annars? Tja, Robert Pattinson är den som får stå för dagens kändis. Han är rätt snygg ändå, fast Jackson Rathbone ligger några steg högre upp på skalen, lätt.

Skitsamma, nu ska jag packa ihop väskan och dra hem till morsan så hon får sätta en diagnos åt mig. Snälla, säg att jag bara har halsfluss eller någon random förkyldning utan snuva!

Rasspecial


Det här är något helt nytt som jag ska börja med och ha med i bloggen en gång i veckan. En såkallad Rasspecial där jag pratar om olika hundraser och förklarar hur dom fungerar. Den här veckan hade jag tänkt prata om de gudomliga hundarna Rottweiler.

Bakgrund / ändamål.

Rottweiler räknas till de äldsta hundraserna. Dess ursprung går tillbaka till romartiden, då den användes som vakt- och boskapshund. Hundarna följde de romerska legionärena över Alperna som människans beskyddare och som boskapshund.
I trakten av Rottweil sammanträffade dessa hundar med de inhemska hundarna och en uppblandning skedde. Rottweilerhundens huvuduppgift blev nu att driva och vakta kreaturshjordar och att försvara husbonden och hans egendom.

Rasen fick sitt namn efter den gamla tyska riksstaden Rottweil: Rottweiler Metzgerhund (Metzger=slaktare). Slaktarna födde upp rottweilern enbart utifrån dess bruksegenskaper och ändamålsenlighet. Härigenom utvecklades med tiden en utmärkt vakt- och boskapshund, som också kunde användas som draghund. När man i början av 1900-talet sökte lämpliga polishundar prövades också rottweilern.
Det visade sig mycket snabbt att den var väl lämpad för polisarbete. 1910 godkändes rasen officiellt som polishund.

Avelsarbetet inriktas på att få fram en kraftfull hund som är svart med rödbruna, klart avgränsade tecken. Och som trots det kraftiga helhetintrycket ändå visar ädelhet och som särskilt väl lämpar sig som sällskaps-, tjänste- och brukshund.

Utseende.

Rottweiler är en medelstor till stor, kraftig hund. Färgen är svart med väl avgränsade tecken i ljusbrun nyans på kinder, nos, halsens undersida, bröst och ben samt över ögonen och undre svansroten. Läpparna är svarta, ögonen är bruna, nosen är svart och öronen är hängande, trekantiga. Käkarna är kraftiga och breda.


Bröstet är djupt och borde räcka ner till rottweilerns armbågar, vilket ger hunden god lungkapacitet. Ryggen är slät och skall aldrig vara sluttande. Rottweilern är 61-68 cm vid manken för hanhundarna och 56-63 cm för tikarna. Vikten är vanligtvis ca 50 kg för hanhunderna och ca 42 för tikarna.

Pälsen är s.k. dubbelpäls, dvs. den består av täckhår och underull.

Egenskaper och karaktär.

Rottweilern utvecklar starka band till sin ägare och har ett stort begär att tillfredsställa ägaren. Rottweilers mår bra av mycket uppmärksamhet från sina ägare och bryr sig om att deras ägare är glada. En rottweiler som har blivit försummad kommer ofta att sträva efter att få sin ägares uppmärksamhet, vilket kan ibland vara i form avatt bita sönders husses skor eller förstöra inredning i hemmet - en Rottweiler är som ett barn.


Rottweiler är hundar med starkt och stabilt psyke och är en lugn, vänlig och godmodig hundras som är tålmodig med barn, tillgivna och följsamma. De är dock mycket lekfulla djur, vanligtvis upphetsade vid minsta tecken på lek. Rottweilers är snabblärda och lydiga men kräver såväl mental som fysisk stimulans för att må bra.


Rottweilern är av naturen en tyst hund och skäller sällan. Tiken kan dock skälla för att skydda sin lya. Om hunden känner sig hotad tystnar den och stannar upp innan den attackerar, och varnar sällan genom att morra. Det här är ett av rasens karaktärsdrag vilket har gett rasen ryktet av att vara opålitlig. En observant ägare märker dock lätt när hunden känner sig hotad. När Rottweilern skäller är det mest av irritation över andra faktorer (bilalarm eller tutor och andra ljud och störningar).


Hanhunden kan vara dominant mot andra hanhundar, dvs. inte tolerera andra hanar i sin närhet. Tidiga möten med många människor, djur och situationer är viktigt för att lära hunden att hantera okända situationer.

Mortion, dressyr och boendemiljö.

Rottweilern är lugn inomhus och kan mycket väl bo i en lägenhet om ägaren ger hunden motion i tillräckligt stor grad, dvs flera timmar varje dag. Om man väljer att skaffa sig rottweiler måste man vara beredd på att dagligen ge hunden den mentala stimulans och motion som krävs för att den skall bli en bra familjemedlem.


En rottweiler är inte svårare än genomsnittshunden att dressera. Dock kräver en rottweiler en bestämd och fast, men följsam ägare. Rasen räknas av många som en hund som inte lämpar sig för oerfarna hundägare. Tikarna är mindre dominanta än hanarna och kräver mindre av sin ägare, med avseende på bestämdhet.


På grund av hundens storlek och styrka bör träningen starta medan valpen fortfarande är liten. Motion, mental stimulans, lydnadsträning och en trygg, säker levnadssituation är viktigt för att hunden skall fungera i familjen och samhället. En rottweiler som hanteras med grymhet kan utvecklas till en nervös, aggressiv hund som med sin kraft är ett hot för alla i sin omgivning.

Hälsoproblem.

Rottweiler har, precis som andra storvuxna raser som t.ex. schäfer, golden retriever, berner sennen, etc., höft-, knä och benproblem; specifikt höftledsdysplasi (HD) och armbågsledsarthros (AD). En del av HD/AD-problematiken beror på uppväxten, t.ex. mat, motion, etc.


Rottweilers är inte värmetåliga och det är inte ovanligt att de snarkar. Rasen har även andra sjukdomar, t.ex. entropion, men dessa sjukdomar utgör inget större problem hos svenska rottweilers.



Bunnys tyck och tänk om rasen.
Personligen är Rottweilern en stor favorit, och helt klart en hund i min smak. Har blivit förfrågad att ta hand om en 2årig kille vars ägare inte kan med rasen tillräckligt för att kunna äga den (hunden är nu ett understimulerat vrak), tråkigt nog har jag blivit tvungen att avböja med tanke på att jag redan har en hund som för tillfället tar upp all min tid mellan skolarbete osv. Men helt klart så kommer jag i framtiden att skaffa mig en Rottweiler!


Una Tube Dress


Åh, alla dessa val och kval! Den här Una Tube Dressen har jag kikat på ett tag nu och min shopping-tarm bara skriker efter den; Du måste ha den Bunny! Jag tycker den är helläcker, lite rockig och samtidigt hur söt som helst liksom. Hur som helst så finns den hos Nelly.com och kostar 699 svenska kronor. Mycket pengar för en fattig studerande...

Målsättningar



 Börja träna. Oavsett om det är en långpromenad, springtur eller slit nere i gymmet. Jag måste få tillbaka min kondis.
 Höja betygen. 1:an gick jag ut med ett MVG, två VG:n, åtta G:n och ett IG - när jag går ut tvåan ska det inte finnas något IG och jag ska minst ha ett till MVG. Notering: jag måste köpa kollegieblock innan jag börjar.
 Skaffa nya vänner. Har enbart en vän på hela skolan (hon vet nog vem hon själv är), dom jag trodde var vänner gick ju och snackade skit om en och spred sånt som inte alls är sant. Självklart ska jag behålla vännen jag har, men även försöka lära känna lite flera. OBS! Jag ska hädanefter behålla mina tankar, kärleksliv och "hemligheter" för mig själv.


Listan fylls på under tiden.

If I only had a puppy

Idag ligger jag i feber och har nog Sveriges största halsmandlar (som sticker seriöst ut så man kan se dom på sidan av halsen, sjukt äckligt!). Jag kan knappt röra mig och blir yr så fort jag går ett steg, så jag har bänkat mig i soffan och har reglat upp dörren så att hunden kan gå ut och in som hon själv vill (det är nice att bo på landet!), Föressten så sov hon hos mig hela natten, höll matte varm med sin kropp - min alldeles egna värmeflaska!

Är lyckligt lottad som har henne, hon märker på en gång på en om man mår dåligt och då minsann ska hon pyssla om en i form av; slicka en på armar, ben och i ansiktet så att man blir ren, ligga tätt intill så att man håller värmen och väcker en om man andas konstigt - hon är helt enkelt en gåva sänd från Gud!

Brukar era hundar beté sig annorlunda när ni är sjuk?


Bunny säger..



Japp, shame on me som fortfarande är vaken den här tiden på dygnet... Jag som har halsmandlar stora som tennisbollar och är lite febrig, not good men det är ju så mysigt här i soffan att jag får ångest bara jag tänker på att stiga upp och gå och lägga mig i sängen. Hunden ligger på min mage (23,3kg kan vara mysigt ibland!), och jag har datorn på bröstkorgen = varmt och skönt!
Dock vet jag att jag måste börja vända tillbaka på dygnet eftersom att jag börjar jobba igen på måndag (trots att jag fortfarande är skadad från olyckan...), och skolan börjar igen den 26:e. Surt sa räven, men man får liksom bita ihop.

Haha, det är så sött! Min hund ligger och snarkar som en karl, påminner så fruktansvärt om M's snarkningar (mer känd som mannen jag träffat uppe i Övertorneå, som föressten kommer ner om 3-4 veckor för att vara med mig *lyckorus*). Inte en chans i hela världen att jag någonsin skulle vilja byta ut min hund emot någon annan - hon är helt enkelt perfekt trots hennes goofiga upptåg och fixidéer som ibland innehåller att hon också minsann ska äta samma mat som mig och bara Måste ha fönsterrutan på bilen nerrullad så att hon kan sticka ut huvudet när bilen är parkerad. Annars blir primadonnan sur. Tur för henne att jag snart skaffar körkort så kan hon få sin vilja igenom hela tiden, haha (jag vet att jag är vek, men hon är som mitt barn!).

Hiss vs. Diss



Storhetsvansinniga blondiner
Ni vet nog vad jag menar när jag säger blondiner som drabbads av storhetsvansinne. Vi kan ju ta ett jättebra exempel i form av Kissie, den bruden skryter dagligen om hur många besökare hon har och hur mycket pengar hon tjänar på sin blogg. Kom igen för f*n, vem bryr sig? Alla läser hennes blogg bara för att dom tycker synd om henne som stavar fel var och varannat inlägg medan hon försöker provocera.
Det är inte bara Kissie detta gäller utan även en hel del andra här i bloggvärlden...

Oansvariga hundägare
Folk som köper sig en hundvalp utan att egentligen veta med sig hur man uppfostrar den eller om hur rasen fungerar gör mig så fruktansvärt förbannad. Jag har ett exempel på en vän till mig som har en Siberian Husky och bor i lägenhet, det enda han gör är att rasta sin 4 år gamla hane 3 gånger per dag i ca 1 timme allt som allt. Han märker inte att hunden är understimulerad och tror att han är olydig som biter på skor och hoppar på människor som kommer och hälsar på.
Inte konstigt att han sliter sig då och då när ägaren är ute och går med honom, och absolut inte konstigt att han inte lyssnar eftersom att ägaren slår skiten ur honom varje gång han gör något olydigt.
Jag blir så äcklad!



Lindablom.se
Hennes blogg är min absoluta favorit och hon verkar vara en toppen-tjej som har båda fötterna på jorden. Det gillar vi!

Hundstallet
En organisation jag verkligen uppskattar och någon gång i framtiden hoppas att kunna få arbeta åt. Deras engagemang och tro på hundar gör så att der värmer i hjärtat på en annan, tack för dom!

Marcus Fagervall



Från Beach Partyt i Kalix!

Rover Dangerfield

Jag är knappast den enda här i bloggvärlden som har sett filmen Rover Dangerfield från 1991? I alla fall är det en härlig film man både fnissar och skrattar åt ungefär hela tiden, hel-mysig film!
Har du inte sett den så se den vettja!


Hallelujah


Ikväll är en såndär kväll som jag bara känner hur allt är så svårt. Troligen är det för att jag tvingas åka hem på onsdag och då måste masken på igen. Jag önskar att min bror Fredrik fortfarande var i livet, så man hade någon hemma att kunna hänga hos och ta skydd hos när paniken växte och jag inte orkade med skiten något mer. Jag menar, jag kan inte vara mig själv hemma längre - dom kräver för mycket av mig, sånt som jag inte klarar av.

Jag saknar min bror så fruktansvärt. Jag önskar att jag kunde krypa upp i hans famn och bara tömma mig totalt på smärta, precis så som förr i tiden. Men nu går inte det, och jag måste vara stark för mig själv...





Hjärteblod

Wohoo, jag MÅSTE bli bättre på att uppdatera alltså, men jag har faktiskt bra skäl till att inte ha gjort det - Bunny is in love! Yes gott folk, ni hörde rätt! Eder Bunny är kär!! Och vem är den lycklige måntro? Tja, den karamellen får ni allt ta och suga på ett tag till, hihi.
Kan ju säga att människan är helt underbar, och har redan kommit med blommor (10 röda rosor för att vara exakt!), inte illa pinkat va?
Ni som följt min blogg vet ju om att jag länge har väntat på att få bli kär, och ja - nu har det hänt!
Dock kommer det att bli jobbigt när jag åker härifrån på onsdag, för då kommer jag troligen inte få träffa honom fören slutet på oktober igen... Tungt!

Föressten; var i Kalix i lördags och festade lite på deras Beach Party på ett hotell som heter Valhall. Var ett asgrymt band som spelade som heter Raubiter (typ sveriges svar på Rammstein), och gissa vad? Marcus Fagervall hoppade upp på scenen och sjungde en av deras låtar Hjärteblod (lucky me som stod mitt framför Marcus Fagervall och kunde både fotografera och filma! Dock kommer det inga bilder fören jag kommer hem till min egna dator).
Var en asgrym kväll med efterfest på hotellrum och kufiska norrlänningar som betedde sig som om dom aldrig sett en brud förr, nämnde jag att vi gick vilse på hotellet när vi skulle ut i taxin och att Fagervall stod inne i köket klockan halv fem på morgonen? Haha, hur fräckt var inte det när man bara "Ah tja, du... hur fan hittar man ut härifrån?".
Kvällen var i alla fall helgrym och ett stort tack till folket!

Ikväll så bjöd jag på middag, baconröra med makaroner och kladdkaka och kaffe till efterrätt - så nice alltså! Får se om man ska ta sig en öl eller tre i morgon, eller om man ska spendera ännu en helkväll med sötnosen... Sånt som går att klura på!

PUSS!


'Cause I'm so much more than meets the eye

Hallå där! Idag är en ny dag, men tro på fan att jag inte kommit in i duschen ännu... Klev upp 10 i morse för att gå med systersonen på dagis eftersom att min syster är sjuk, och sedan dess har jag bara suttit på facebook / tittat på tv. Nyss varit en snäll lillasyster och gett syster värktablett och lite cola så att hon kanske känner sig någorlunda, tycker inte alls om när hon är sjuk... Stackarn!

Tänkte ta ett skutt in i duschen nu och lägga en hårinpackning, skrubba kroppen, fila naglarna och smörja in mig - jag kommer att lysa starkare än solen efteråt och när jag hämtar lilleman på dagis, hihi. Får se om jag tar en öl nere på byn senare ikväll, är rätt så sugen, och i morgon lär det väl bli en tripp till finland för att köpa alkohol inför helgen, busigt värre!

Ni får ha det så bra så kanske vi hörs senare.
PUSS

Pärlor åt svin

Den 8:e September 2008 tog mitt förhållande med mitt ex slut, men för det har jag inte alls kunnat släppt honom. Fast det är inte så konstigt, vi skulle förlova oss och hela kalaset så då förstår ni nog hur tajt vi var.
Det var jag som gjorde slut för jag klarade inte av avståndet och jag litade inte på honom med tanke på att han varit otrogen ett ex antal gånger, ja ni fattar.
Nu har jag fått reda på att han har förlovat sig med sin nya tjej som han bara varit tillsammans med sedan i april, vi var tillsammans i 8 månader och skulle förlova oss på våran 1 års dag. Det är rätt äckligt, hans nya ser ut som om någon slagit in ansiktet på henne med en spade och hon har risigt blont år *ryser*.
Något som är ännu äckligare är att fanskapet fortsätter att höra av sig till mig, och säger att vi kommer att bli tillsammans igen i framtiden osv - han ger mig liksom inte någon chans till att komma över honom.
Men ikväll tog jag steget och sa upp all bekantskap med honom, jag bad honom att aldrig mer höra av sig till mig oavsätt vad det än gäller - jag vill inte ha något mer med honom att göra.
Varför? Jo, för att jag vill kunna ha ett riktigt förhållande med någon utan att han ska komma in i bilden och förstöra det hela. Jag har fått nog av att kasta pärlor åt svin.


Savior

Tjenixen kexet, allt bra? Förlåt mig för min urkassa uppdatering men jag har, så att säga, lite fullt upp här i Övertorneå, haha!
Jag lever och mår bra här uppe hos min syster, fast bra passar inte in heller - jag mår toppen, helt enkelt!

Ska försöka uppdatera i morgon medan jag har tvättstugan, så kanske det kommer bilder och sånt med.
PUSS


RSS 2.0